Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Verktøykassen inviterer #1: 3D-modellering og CNC-fres i kunstnerisk praksis, med Magnhild Øen Nordahl/Aldea

BEK - Bergen senter for elektronisk kunst
Kategorier:
  • Kultur
  • Verksted
  • Kunnskap

Som del av Verktøykassen inviterer vi inn kunstnere til å lære oss ting vi selv ikke kan. Billedkunstner Magnhild Øen Nordahl vil fortelle hvordan hun bruker 3D-modellering som verktøy og konseptuelt utgangspunkt i sin kunstneriske praksis og i hennes pågående kunstneriske forskningsprosjekt ved Kunstakademiet, KMD/UiB. Etter presentasjonen fortsetter hun med en introduksjon til 3D-modelleringsverktøyet Fusion 360 der kursdeltagerne får prøve ut denne programvaren og modellere opp et objekt som i kursets del 2 freses ut på CNC-fresen til BEK sin nabo Aldea.

Kurset er fulltegnet, men presentasjonen tirsdag 21.01.2020 kl. 11 - 13 er åpen for alle.

Magnhild Øen Nordahl (f 1985) bor og arbeider i Bergen der hun for tiden arbeider med en doktorgrad ved Kunstakademiet, UiB. I det pågående forskningsprosjektet bruker hun med skulptur og video for å undersøke abstraksjon som prosess og verktøy i 3D-modellering, digital fabrikasjon og i makerkultur. Seneste utstillinger er Salt Form ved Latitudes Art Fair i Johannesburg, Sør Afrika og Vevringutstillinga i Vevring, Norge.
Magnhilds hjemmeside: http://www.magnhildnordahl.com/

Åpningsuke BEK 2020
Da BEK åpnet sine nyopppussede lokaler i 2019 gjorde vi det med en rekke arrangementer i åpningsuken. Dette syns vi var så morsomt at vi gjerne åpner 2020 med en ny åpningsuke! Vi vil i år invitere til en rekke presentasjoner, kurs og konserter 20. – 28. Januar! Se hele programmet her: https://bek.no/apningsuke-bek-2020/

Verktøykassen
Verktøykassen er BEKs møteplass for å lære om og prøve ut tekniske verktøy, det være seg både maskinvare og programvare. Det er lav terskel for deltakelse, og høy hands-on faktor. For hver gang blir et nytt «dagens tema» lansert, i tillegg til at deltakere kan komme med innspill eller spørsmål som tas opp i fellesskap. Verktøykassen foregår jevnlig, og ledes av spillutvikler og programmerer Stian Remvik. Av og til inviterer vi inn kunstnere til å lære oss ting vi selv ikke kan.

Se alle Verktøykassen-kurs her: https://bek.no/tag/verktoykassen/

Presentation of how artist Magnhild Øen Nordahl uses 3D-printing as tool for her artistic work.

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: BEK - Bergen senter for elektronisk kunst