Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Digital kulturhistorisk vandring

Bydelene forteller
Kategorier:
  • Kunnskap
Byhistorie

Bergen har mange kulturhistorielag som på ulikt vis er opptatt av å fortelle om byens historie. Koronatiden har ført til at mange innen kulturlivet har tatt i bruk digitale løsninger for å formildle kunst og kultur.

I vår har Historietorget på Møhlenpris utforsket muligheten til å lage en digital byvandring på Sydneshalvøen, som man kan følge ved å bruke en app på mobiltelefonen.

En digital vandring er kort fortalt lyd og/eller filmopptak av en person som forteller om historisk interessante steder, for eksempel i en bydel. Disse opptakene, som er på et par minutter hver, legges deretter inn som en datafil i en app på mobiltelefonen.
Hvem som helst kan da ta turen ved å følge kartet i app'en og så vipps, når man står på det riktige stedet, så vil mobiltelefonen automatisk spille av informasjon om det historiske stedet man står ved.


Den digitale vandringen i regi av Historietorget på Møhlenpris er nå nesten ferdig – og hvordan resultatet har blitt, presenteres på et digitalt møte som alle kan følge på internett: Torsdag 4. juni kl. 17.00 på: www.bydeleneforteller.no

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: Bydelene forteller