Pil til høyre ikonVis alle arrangement

UTSATT INNTIL VIDERE: Akantus-byvandring

Kunsthall 3,14
Kategorier:
  • Kultur
  • Bevegelse
  • Kunnskap
Gå mann, Bergen!

Byvandringene er utsatt inntil videre på grunn av koronavirussituasjonen.

Under 950-årsjubileet for Bergen samarbeider Kunsthall 3.14 med den bergensbaserte kunstgruppen Alt Går Bra (AGB). Sammen tilbys fem guidede turer, en offentlig samtale i galleriet lørdag den 7. mars og en online database som avdekker de iøynefallende bladene på fasadene til bygninger i byen.

Akantus er stiliserte blad av planter. Mest kjent for sin karakteristiske gjengivelse fra antikkens Hellas. Akantus har siden vært nyttet gjennom hele den europeiske kunsthistorie, og har for Norges vedkommende spilt en særlig rolle i folkekunsten, der motivet trenger inn på begynnelsen av 1700-tallet. Kunsthall 3.14 ligger i en bygning som angivelig er vertskap for det høyeste antall akantus i Bergen.

Ved å vandre gjennom byen og oppdage ornamentene sammen stilles en rekke spørsmål, spenninger mellom kosmopolitisme og lokal kultur, skiller mellom kunst og arkitektur, kunst og håndverk, og kunstens egenverdi for samfunnet.

Akantus-prosjektet åpner med en samtale på Kunsthall 3,14 på engelsk lørdag den 7.mars kl 16 med en etterfølgende vandring med guiden Sølve Nicolay Thobro Lauvås.

De guidede turene er åpne for publikum. Turene er gratis og ingen bestilling er nødvendig. Møt opp på galleriet Kunsthall 3,14 på Vågsallmenningen 12, andre etasje.

Lørdager: 14.mars, 21.mars, 28.mars og 25.april

English information

Arrangementet har fått støtte fra Bergen kommunes jubileumsbudsjett

Har du spørsmål, ta kontakt med arrangøren på sidene deres: Kunsthall 3,14