Pil til høyre ikonVis alle arrangement

950 år på 95 minutter!

Smitt og Smau- Bergen teatrale byvandringsbureau
Kategorier:
  • Kultur
Gå mann, Bergen!

Smitt og Smau presenterer 950 år på 95 minutter

Smitt og Smau-”Bergen teatrale byvandringsbureau” inviterer til spennende vandringer gjennom byens historie. Ved å kombinere tradisjonell byvandring med teater, vokser byens fortellinger frem på gater og torg. Våre formidlere og skuespillere står klar til å ta publikum med på en underholdende reise gjennom 950 år.

Vandringene starter på Bergenhus ved de gamle kongenes slott og går gjennom smitt og smau over brygger og torg langs den gamle strandlinjen. Videre går ferden gjennom bryggens spennende historie med hanseatiske opptog, forbi Vetrlidsallmenningen og inn i de gamle smauene med alle deres historier. Her møter man badstukoner og andre småfolk som klarer seg så godt de kan i middelalderbyen Bjørgvin. Ferden går så gjennom århundrene og passerer krangelen om hvem som avfyrte kanonkulen som henger i domkirkens vegg, og videre over glemte broer og en våg som en strakk seg langt inn i byen...

Vandringen og fortellingen om byen ledes av Lars Voss Sørhus som har mange års erfaring som formidler ved flere av byens museer, og som til daglig arbeider som formidler i Bymuseet i Bergen. Gjennom å kombinere historiske fakta med underholdende scener, kommer byen og dens innbyggere til liv.

Velkommen til en underholdende og lærerik byvandring!

Arrangementet har fått støtte fra Bergen kommunes jubileumsbudsjett.

"950 years in 95 minutes" is an entertaining and educational city walk.

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: Smitt og Smau- Bergen teatrale byvandringsbureau