Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Offisiell opning av Bergen regionale pilegrimssenter

Bergen kommune, Bymuseet i Bergen
Kategorier:
  • Kultur
  • Kunnskap
Havbyen Bergen

Åpningsmarkeringen av regionalt pilegrimssenter i Bergen kombineres med ankomsten av SunnivaSeglas med Sunnivaskrinet fra Selja kl. 14.00 på Torgutstikkeren - en feiring av 850-årsjubileet for flyttingen av St. Sunniva sine levninger til Bergen. Delta gjerne i vandringen med skrinet fra Torgutstikkeren til Kristkirketomten. Kristkirketomten ligger på Bergenhus festning rett nord for Håkonshallen.

Under åpningsmarkeringen blir det gaveoverrekkelser fra konfirmanter og skoleungdom fra nøkkelsteder langs Kystpilegrimsleia, hilsener fra ungdomspilegrimer som følger Sunnivaskrinet, samt kunstnerisk innslag. Ordfører i Bergen kommune, Marte Mjøs Persen, foretar åpningen av pilegrimssenteret.

Bymuseet i Bergen og pilegrimssenteret samarbeider med Bjørgvin bispedømme om åpningsmarkeringen.

Kystpilegrimsleia er en vakker og spektakulær reise langs Norges viktigste ferdselsveg. Reisen starter i Egersund og ender i Nidaros. Det regionale pilegrimssenteret i Bergen skal samarbeide spesielt med nøkkelstedene Moster, Halsnøy, Seim og Lygra og dessuten med de andre tre sentrene i Avaldsnes, Selje og Smøla.

Åpningsmarkeringen er del av Sunnivafestivalen.

Raangementet er gratis, men krever gorhåndsregistrering via billettlenke her.

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: Bergen kommune, Bymuseet i Bergen