Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Bergens beskrivelse: Virkelighetslitteraturen

Litteraturhuset i Bergen
Kategorier:
  • Kultur
  • Kunnskap

Bergen fyller 950 år i år! Vi feirer ved å dykke ned i litteraturen for å finne beskrivelsene av byen vi alle elsker når solen skinner, og forbanner når regnet faller tungt. Vi starter i samtidslitteraturen.

Agnar Mykle gav sitt smått skandaløse bidrag til virkelighetslitteraturen med nøkkelromanen Sangen om den røde rubin i 1956. Ask Burlefot trasker rundt i Bergen i 1938. Etter Mykle er Tomas Espedal blitt uløselig knyttet til Bergen både som forfatterpersonlighet og fordi bøkene hans for en stor del utspiller seg i byen. Karl Ove Knausgård har også materialisert Bergen og sitt eget liv som student og forfatterspire i Min kamp 5.

Til å diskutere og innvie oss i Bergen og virkelighetslitteraturen kommer førsteamanuensis i nordisk litteratur ved Universitetet i Bergen Frode Helmich Pedersen, førstelektor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen Kjersti Aarstein og forfatteren Tomas Espedal. I løpet av samtalen får vi også presentert et kart over åsteder i den bergenske virkelighetslitteraturen!

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: Litteraturhuset i Bergen