Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Krigsseilernes barn

Bergens Sjøfartsmuseum
Kategorier:
  • Kunnskap
Havbyen Bergen

Velkommen til foredrag med Eilert Munch Lund. Høsten 2020 kommer han med en ny dokumentarfilm: "Det var hjem vi sjøfolk skulle – om krigsseilernes og deres familier». I foredraget vil Munch Lund fortelle om krigsseilernes barn og arbeidet med denne filmen.

Historien om krigsseilerne, fortalt av familiene, gir oss et nytt og viktig perspektiv på krigen til sjøs.

Filmen er på mange måter en oppfølger til Eilert Munch Lund sin tidligere film «Krigsseilerne – med æren i behold». I denne nye filmen møter vi pårørende til krigsseilerne. Spørsmål som blir tatt opp er for eksempel hvordan opplevde man hverdagen både under og etter krigen med en krigsseiler? Man kommer inn på tema som mobbing, posttraumatisk stress, betydningen av å ha familie hjemme og myndighetenes behandling av krigsseilerne etter krigen.

Eilert Munch Lund er forfatter, filmskaper, fotograf og sterkt engasjert i Norges kystkultur og vår maritime kulturarv. Siden 1992 har han skapt en rekke TV- og dokumentarfilmproduksjoner og forfattet flere bøker gjennom Munch Film og senere Sjøfartsfilm. Lund er tildelt «Sjømannsprisen» av A. Wilhelmsen Foundation og Forbundet Kysten sin «åpne pris».

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: Bergens Sjøfartsmuseum