Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Kunst i de Tusen Hjem

Alt Går Bra Lokale
Kategorier:
  • Kultur

Utstilling av malerier fra etterkrigstiden av såkalte amatørmalere, som ofte solgte sine arbeider på dørene hos folk.
Alt Går Bra stiller ut 50 arbeider fra Bergen og Hordaland, bl.a. malerier av den produktive bergensmaleren Andreas Grynne og eksempler på det bemerkelsesverdige fenomenet Strandamalerne, som bl.a. ble viet oppmerksomhet i The New York Times.
Denne unike utstillingen viser malerier som sjelden er anerkjent av akademia eller på samtidskunstens arenaer.
Maleriene vil bli satt i dialog med vår egen tids originale kopier, malt av Alt Går Bra
i olje på lerret.
Kunst i de tusen hjem erkjenner viktigheten av folkekunsten og populærkunsten, og inviterer til refleksjon over over hvordan vi bedre kan forstå disse så velkjente men samtidig så lite forståtte arbeidene.
Utstillingen åpner for et kritisk blikk på romantiske ideer som tenderer til å idealisere folkekunsten, så vel som dem som avvisende ser folkekunsten som ikke mer enn et haltende vedheng etter elitekunsten.
Kunst i de tusen hjem er en del av en serie utstillinger som viser arbeider som Alt Går Bras publikum har donert eller lånt ut. Serien startet med utstillingen Fanekunst i mai. Publikum bidrar med objekter fra sitt dagligliv supplert med lydopptak av historiene som følger dem.
For arrangementer som vil følge utstillingen, se Alt Går Bras nettside www.altgarbra.org og følg Alt Går Bra på sosiale media.
Alle arrangementer er gratis og åpne for publikum, etter gjeldende Covid-19 råd og retningslinjer.

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: Alt Går Bra Lokale