Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Strømmet åpning av "Den latente byen"

BEK - Bergen senter for elektronisk kunst
Kategorier:
  • Kultur

Velkommen til åpningen av "Den latente byen" 12. november fra kl. 19.00 – direktestrømmet til deg fra Bergen Kjøtt! Åpningskvelden byr på lansering av VUMA Soner app’en, performancer av Kaeto Sweeney og Gitte Sætre & Frans Jacobi, videovisning av Tivon Rice og DJ-sett fra Jiska Huizing. Fra kl. 19.00 vil også kunstprosjekt bli tilgjengelig på bek.no

Virtual Ritual vil strømmes fra Bergen Kjøtt Bergen Kjøtt på YouTube og Facebook, lenke publiseres på bek.no og på Facebook-eventet i forkant av arrangementstart lørdag 14. november kl. 18.00. Merk at visningen kun strømmes direkte, de vil med andre ord ikke være tilgjengelig i opptak senere. Bli med oss når det skjer! Strømmingen skal bli tigjengelig fra denne lenken.

Program for åpningskvelden:

Åpningstale ved Katrine Nødtvedt, byråd for kultur, mangfold og likestilling

Lansering: "VUMA Soner", en app med stedsutsløste vandringer laget av VUMA Projects

Videovisning: "Environment Built for Absence (an unofficial/artificial sequel to J.G. Ballard’s «High Rise»)" av Tivon Rice

Performance: "Are You Ready?" av Gitte Sætre og Frans Jacobi (Medvirkende: Omar Johnsen og Craig Wells)

Performance: "First kiss before anything once" av Kaeto Sweeney

DJ Jiska Huizing

Dette er en jo utstillingsåpning, selv om formatet blir noe annerledes enn først planlagt. På torsdag 12. november vil du fra ca. kl. 19.00 kunne oppleve kunstprosjekt og en nyskrevet tekst spesialbestilt til Den latente byen, og se hele videoprogrammet på bek.no.

"It fits beautifully in the palm of your hand" av Maren Dagny Juell, videoinstallasjon

"The Carrier" av Hanan Benammar, videoinstallasjon

"Show me love, Internet!", Marit Eikemo, tekst

I videoprogrammet:

"Centarium" av Aleksander Johan Andreassen (21:58)

"Now I see things for the way it is" av Aske Thiberg (29:54)

"Public Waiters" av Jonas Ersland (03:44)
Zonen av Pia Rönicke (22:34)

"Machine Space" av Stephen Connolly (24:20)

"Environment Built for Absence (an unofficial/artificial sequel to J.G. Ballard’s «High Rise»)" av Tivon Rice (17:45)

Alle kunstprosjektene vil være tilgjengelig på bek.no under Den latente byen 12 – 29. november.

Hele programmet for Den latente byen finner du her: https://bek.no/den-latente-byen/

"Den latente byen" viser kunstneriske produksjoner som tar for seg byens skjulte historier. Her møtes latent infrastruktur, skjulte historier, digital tilstedeværelse og spørsmål rundt makt og demokrati knyttet til dagens og fremtidens by. Alt sett gjennom et kunstnerisk perspektiv. Den latente byen er byen som venter, den som er i ferd med å folde seg ut, byen vi skaper i fellesskap.

Med bidrag fra: Aleksander Johan Andreassen, Aske Thiberg, GaraGara Artist Initiative, Gitte Sætre & Frans Jacobi, Hanan Benammar, Hannevold/Prati/Qin/Shomali, Jan Mocek, Jonas Ersland, Kaeto Sweeney, Maren Dagny Juell, Marit Eikemo, Nayara Leite, Pia Rönicke, Stelios Manousakis, Stephen Connolly, Thure Erik Lund, Tivon Rice, Trond Lossius, VUMA Projects, Søssa Jørgensen & Yngvild Færøy. Programmet er utviklet av BEK.

Noen av produksjonene er bestilt av og utviklet for BEK, mens andre vises på nytt eller blir presentert i nye formater. Et videoprogram vil vises gjennom hele utstillingsperioden, og det vil være et omfattende program av samtaler og performancer. Les hele programmet her.

Tittelen "Den latente byen" er inspirert av fagtermen «latent space», som er sentral i maskinlæring og kunstig intelligens. “Latent space” er den mengden av komprimerte data som maskinen analyserer og henter kunnskap fra, der algoritmene ofte er så kompliserte at de blir ugjennomtrengelige for oss og slik får et eget liv. Den latente byen vil til sammenligning nærme seg byens strukturer som er vanskelige å få øye på, for eksempel infrastruktur som trådløse nettverk og overvåkning, ikke-menneskelige perspektiv fra dyr og natur, og sosiale faktorer som makt og utenforskap. Sci-fi-visjoner av fremtidens by og kontemplasjoner rundt byplanlegging peker ut muligheter og fallgruver.

"Den latente byen" sammenfaller med feiringen av BEKs 20 års jubileum i 2020 som ressurssenter, springbrett for og premissleverandør innen kunst- og teknologifeltet. I løpet av året aktualiserer vi historien vår ved å vise kunstprosjekt fra arkivet og se på teknologiutviklingen gjennom de siste 20 årene i et samtidig og samfunnsmessig perspektiv. Til Den latente byen har vi bestilt nye kunstverk og tekster, med støtte fra Kulturrådet, Bergen kommune og Fritt Ord.

"Den latente byen" er det avsluttende prosjektet for Future DiverCities, et fire år langt EU-samarbeid støttet under Creative Europe-programmet. Prosjektet har utforsket nye måter å samarbeide på og har fokusert på kunstnerisk produksjon for å undersøke den fremtidige byen. Se Future DiverCities for mer info. BEK er støttet av Kulturrådet, Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

"Den latente byen" gjennomføres ved Bergen Kjøtt som har støtte fra Bergen Kunsthall, Bergen kommune, Kulturrom, Arena Akustikk og BN Visuals.

Bergen Kjøtt og BEK tar situasjonen med covid-19 pandemien på største alvor. Programmet følger gjeldende retningslinjer. Åpningen av "Den latente byen" vil strømmes på grunn av gjeldende restriksjoner relatert til covid-19 for arrangementer i Bergen.

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: BEK - Bergen senter for elektronisk kunst