Pil til høyre ikonVis alle arrangement

AVLYST: Ei dronning verdig Bergen by. Om St. Sunniva som Bergens vernehelgen.

Bymuseet i Bergen
Kategorier:
  • Kultur

Ei dronning verdig Bergen by. Om St. Sunniva som Bergens vernehelgen ved Alf Tore Hommedal

Den 7. september i år var det 850-år sidan helgenskrinet med leivningane av helgendronninga Sunniva i 1170 vart overført frå Selja til Bergen (Sunnivas «translatio»). Skrinet, som stod i den dåverande domkyrkja på det noverande Bergenhus, var deretter i gode 360 år eit kostesamt klenodium i byen. Kven var denne legendariske irskfødde dronninga som ikkje berre vart vernehelgen for Bergen by og bispedøme, men som også er Noregs kvinnelege vernehelgen?Foredragene varer 45-60 minutter. Auditoriet er utstyrt med teleslynge. Det tas forbehold om endringer i programmet.

Grunnet smittevern er det i høst et begrenset antall billetter til mandagsforedragene for salg og alle må kjøpe billetter på forhånd.

Kaféen er åpen fra kl. 11.

Entré kr. 100

BT Fordel kr. 80

Bymuseets årskort gratisVi tar smittevernregler og tiltak på alvor. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer i museet, hold minimum 1 meter avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet ved ankomst.


Se Mandagsforedragene hjemme i din egen stue
Vi direktesender foredraget på Internett slik at du kan se foredraget i sanntid hjemme i din egen stue på en datamaskin eller på telefonen.

Kjøp billett på bymuseet.no. Du får epost med lenke til foredraget som du enkelt klikker på for å se foredraget.

Vanlig billett kr. 50,- med årskort kr. 0,-

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: Bymuseet i Bergen