Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Åpningsuke 2020 - konsertkveld

BEK - Bergen senter for elektronisk kunst
Kategorier:
  • Kultur

Åpningsuke BEK 2020 består av en rekke presentasjon, kurs og konserter fra 20. - 28. januar. Se hele programmet her.

I forbindelse med åpningsuken inviterer vi til konsert med Niklas Adam, John Brennan, dj Tolga Balci, og flere! Konsertkvelden er gratis og åpen for alle. Vi håper å se mange av dere der! Dørene åpner kl. 19.00.

Niklas Adam (f. 1986) er en dansk kunstner, komponist, musiker, lyd- og kunsttekniker som for tiden holder til i Oslo. Niklas bruker programmering og elektronikk for å generere instrumenter og/eller situasjoner med en iboende åpen stemning, og derfra undersøker han hvordan evnen til dette arbeidet kan løsrive seg fra de tradisjonelle atferdsmønstrene lytter og umiddelbarhet. Han undersøker overlagrede og ødelagte forhold mellom musikk, mekanikk, kinetikk, elektronikk, scenehandling, plattformmiljø og struktur. Lyd, bevegelse, persepsjon og hvordan vi velger å tolke omverdenen i forhold til vår egen posisjon i det er et tilbakevendende tema i hans arbeid – som ofte er krevende og tålmodig.

Noen av Niklas utgivelser finner du på merkene BIN (København) og SOFA (Oslo). Han har opptrådt i Europa, Russland, USA, Sør-Korea og Japan, og på Stedelijk Museum / Sonic Acts i Amsterdam, BAM / New Wave Festival i New York, Henie Onstad og Black Box Theatre i Oslo, for å nevne noen. blitt tildelt Norsk Kunstråds kunstnerstipend og Dansk Kulturråds publikasjonsstipend. Han har turnert verden rundt med det prisbelønte kunstkollektivet Verdensteatret i New York.
Niklas Adams hjemmeside.

John Brennan er en lydkunstner, trommeslager og ny musikk-kurator som bor i Vancouver, Canada. Han har en BFA i elektroakustiske studier fra Concordia University og har turnert mye i Europa, Japan og Nord-Amerika. Blant artistene han har fremført, spilt inn og samarbeidet med er Elisa Ferrari, Raven Chacon, Chris Corsano, Nate Wooley, Marshall Trammell, William Hooker, Greg Saunier, Graham Lambkin, Jeneen Frei Njootli, Áine O’Dwyer, John Dikeman, Chris Cogburn og DJ Olive, blant andre. Mellom 2012 og 2016 grunnla og kuraterte han Destroy Vancouver (DV) en improvisert musikk- og lydkunstserie produsert av VIVO Media Arts Center. De siste årene har arbeidet med fremføring og improvisasjon også omfattet lydinstallasjoner og lydskulpturer, som tar opp i seg forholdet mellom lydminne fra musikkinstrumenter, fremføring og improvisasjon.
John Brennans hjemmeside.

Tolga Balci (f. 1983 Tyrkia) er en kunstner og scenograf som bor og arbeider i Bergen. Tolga Balcis hjemmeside.

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: BEK - Bergen senter for elektronisk kunst