Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Bergen kirkeautunnale 2020

Bergen kirkeautunnale
Kategorier:
  • Kultur

Salmespinning på trøorgel, pendlerpop, ensembler, kor, dirigenter og solister av ypperste klasse og et helt bedehusland inne i Domkirken. Dette er noe av det som står på plakaten under Bergen kirkeautunnale 23. - 27. september 2020.

Gled deg til nye og gamle verker fremført av fremragende ensembler. Åpningskonserten sendes fra London med det verdenskjente ensemblet VOCES8, før samarbeidspartner Edvard Grieg kor synger live i katedralen dagen etter. Hør kvinnelig barokkmusikk med Bergen Barokk & Ensemble Hyperborea fra Tromsø. Lytt til konserten «Sacred Space» med musikk av Egil Hovland og Bergenskomponistene Marcus Davidson og Ørjan Matre. Fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp er tema i et helt nytt musikkteater med vokalensemblet Tabula Rasa. Borg Vokal har med seg Berit Opheim, Gjermund Larsen og Tord Gustavsen med folkelig Bach. Bergen Domkor med orkester og gjestedirigent Julia Blank fremfører kraftfulle verk av skotske Sir James MacMillan.

Bergen kirkeautunnale – festival for kirkemusikk, arrangeres årlig over fem dager i slutten av september. I festivalen møtes tradisjonell og nyskapende kirkekunst, med varierte kulturuttrykk av høy kvalitet, for et publikum i alle aldre. Bergen kirkeautunnale forvalter og viderefører den kirkemusikalske arven, samtidig som den initierer og løfter frem innovative prosjekter og nye uttrykk i flere sjangre. Arrangert årlig siden etableringen i 2012. Tilhører Bergen domkirke menighet.

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: Bergen kirkeautunnale