Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Den Bergenske fruktfarten

Bergens Sjøfartsmuseum
Kategorier:
  • Kunnskap
Havbyen Bergen

Fra slutten av 1800-tallet og et lite stykke inn på 1900-tallet var fruktfart fra Mellom-Amerika til USA en viktig næring for norsk og spesielt bergensk skipsfart. Faktisk fikk Bergen en av verdens største flåter av spesialiserte dampskip for denne frakten og de fleste av skipene ble bygget lokalt i Bergen.

Dag Bakka har siden 1980-årene jobbet mye med vår maritime kulturarv. Han har utgitt et 30-talls bøker om ulike maritime emner, om sjøfartsmiljøer, rederivirksomhet, fraktenæring, hvalfangst, rutefart, skipsmegling, sjøforsikring, skipsbygging og mye mer.

Enkel cafe med kaffe og rundstykker etter foredraget.

Lecture about Norwegian shipping's history of bringing fruit from Latin America to the USA.

Har du spørsmål, ta kontakt med arrangøren på sidene deres: Bergens Sjøfartsmuseum