Pil til høyre ikonVis alle arrangement

Latent City - Invisible Fields #2

BEK - Bergen senter for elektronisk kunst
Kategorier:
  • Kultur
  • Kunnskap

Dette arrangementet vil strømmes på YouTube her: https://youtu.be/8I3wGwRYIuE og på BEKs Facebook-side her: https://www.facebook.com/BEKBergenCenterForElectronicArts

Meld deg på “Zoom backstage” her: https://forms.gle/D9rYh6wnTxW46hg56
Her kan du kan delta mer aktivt i arrangementet med å stille spørsmål og kommentere det som foregår. Vi oppfordrer alle til å bli med på Zoom’en, slik at vi kan få en følelse av å være sammen på tross av nedstengingen vi lever i. Å være med via Zoom vil også gi innblikk i hva som foregår i kulissene. Det som foregår på Zoom’en vil ikke være en del av det strømmede innholdet.


BEK ønsker deg velkommen til live-programmet Latent City - Invisible Fields #2 som vil ta for seg spørsmål knyttet til klima, økologi og hvordan vi lever sammen med dyr, natur og hverandre. Måten vi organiserer oss i byer og samfunn kan ses i et skarpt relieff ved å innta uvante perspektiver; som synspunktene til et dødt tre, eller ved å se på hvordan dyr inntar kriker og kroker i våre møysommelig planlagte urbane omgivelser. Spørsmål rundt det å observere er et felles utganspunkt for kunstprosjektene som blir presentert i dette programmet.


Mellom Folk & Dyr i Bergen er en lydlig spekulasjon rundt dyr i byen. Kunstnerne Søssa Jørgensen og Yngvild Færøy tar oss med på en reise der knokler forteller om fortidens by og lyder blandes med fortellinger fra dyr og mennesker i Bergen.

Videoen The Carrier av Hanan Benammar er et bestillingsverk til Den latente byen i anledning BEK sitt 20 års jubileum. Benammar reflekterer rundt observasjon, og bruker trente duer som protagonister for å fortelle historier om språk, teknologi og migrasjon.

Det blir verdenspremiere på den første episoden Gitte Sætre og Frans Jacobi sin nye nettbaserte TV-serie Are You Ready?. Her reiser et dødt tre til vår menneskelige sivilisasjon, der hen ser med avsky, håp og humor på hvordan vi har organisert ting.

Maud Ceuterick er postdoktor i digital kultur ved Universitetet i Bergen, og vil lede samtaler med kunstnerne der også Stein Thorsen, formann i Bergen brevdueklubb vil delta.

Latent City - Invisible Fields #1 fant sted lørdag 21. november og tok for seg aspekter ved usynlighet når det kommer til teknologi og infrastruktur og makt.


PROGRAM

14.00 Velkommen
14.05 Mellom Folk & Dyr i Bergen, live radio av og med Søssa Jørgensen og Yngvild Færøy (norsk), 40 min
14:45 Samtale med Søssa Jørgensen, Yngvild Færøy og Stein Thorsen, ledet av Maud Ceuterick (norsk)
15:10 The Carrier av Hanan Benammar, video 17 min
15:30 Verdenspremiere på første episode av den nettbaserte TV-serien Are You Ready? laget av Gitte Sætre og Frans Jacobi, 26 min
15:55 Samtale med Frans Jacobi og Den levende, ulevende overvåkningspoet, ledet av Maud Ceuterick, der vi også bringer inn Søssa Jørgensen og Yngvild Færøy.
16:40 Slutt

Finn hele programmet og les mer om Den latente byen her: https://bek.no/den-latente-byen/

Vil du vite mer? Sjekk arrangørens nettside: BEK - Bergen senter for elektronisk kunst